GVO en HVO » Nieuws

Nieuws

Wetsvoorstel bekostiging GVO en HVO

Geplaatst op: 04.07.2015

Met genoegen hebben we kennis genomen van het indienen door de kamerleden Ypma (PvdA) en Voordewind (CU) om de bekostiging van het godsdienstig en levensbeschouwelijk vormingsonderwijs op openbare basisscholen wettelijk te verankeren.

Via deze link kunt u van het voorstel van wet, de memorie van toelichting en de bijbehorende brief kennis nemen.

Het wetsvoorstel gaat nu eerst voor advies naar de Raad van State alvorens het in behandeling wordt genomen door de Tweede en de Eerste Kamer.

Initiatief PvdA voor wettelijke regeling

Geplaatst op: 26.09.2014

In 2013 bleek al dat een ruime Kamermeerderheid voorstander is van het behoud van het godsdienstig en humanistisch vormingsonderwijs (GVO en HVO) op openbare scholen. Een motie van ChristenUnie, SGP, D66 en CDA werd vrijwel Kamerbreed gesteund.

Ging het hier nog om het recht op de jaarlijkse subsidie, inmiddels is PvdA-Kamerlid Loes Ypma weer een stapje verder. Afgelopen week werd bekend dat zij het godsdienstonderwijs op de openbare basisschool een zekerder basis wil geven. Een woordvoerder van de PvdA bevestigde dinsdag 23-9 een bericht in Trouw dat Ypma een voorstel gaat indienen, dat inhoudt dat er niet elke keer opnieuw subsidie hoeft te worden aangevraagd.

Lees verder


Terug naar boven